Sculte Twentse Whisky

Twents eikenhout is voor Sculte goud

 

 

Sculte Twentse Whisky

Twents eikenhout is voor Sculte goud

 

 

Sculte Twentse Whisky vormt een ode aan het Twentse landschap. Zonder de gunst van de natuur kunnen wij niet de meest verfijnde whisky’s voor u creëren. Onze whisky’s zijn ontstaan vanuit een liefde voor het brouwproces en de rijke Twentse natuur. En die liefde proef je! De pure, karaktervolle ingrediënten komen bij voorkeur uit onze mooie streek. Ook maken we gebruik van water uit een lokale bron. Elke stap in ons brouwproces is uniek, van het gebruik van eigen gemaakte eikenhouten vaten tot het bottelen van gelimiteerde oplages. Door alles in eigen beheer uit te voeren, houden we ons proces zo zuiver mogelijk. Niet voor niets hebben we op internationale festivals mooie bekroningen van onze whisky’s mogen ontvangen. Een absolute eer, maar daar doen we het uiteindelijk niet voor. We doen het voor die authentieke smaak: een uniek destillaat waarin je de liefde voor Twente proeft.

 

Sculte Twentse Whisky, de naam spreekt boekdelen. Gebrouwen en gedestilleerd in Ootmarsum (voorheen Mander), Noord-Twente en gerijpt en gelagerd op Twents eikenhout van meer dan 200 jaar oud. Dit geeft onze whisky een onmiskenbaar authentieke ‘eigen’ smaak: het Noord-Twentse coulisselandschap met haar houtwallen en haar rijke historie, gekoesterd in een uniek destillaat. Wij streven ernaar om onze processen zo zuiver en zorgvuldig mogelijk in eigen beheer uit te voeren met ingrediënten uit de streek, om de karakteristieke smaak van de Sculte Twentse Whisky te waarborgen.

 

‘Twents eikenhout is voor Sculte goud’ is niet voor niets onze lijfspreuk: de uitgesproken karaktervolle smaak van onze whisky herbergt een schat aan regionale historie. Een ode aan het prachtige Twentse landschap.

 

Eigen vatensysteem

In onze stokerij begint ieder brouwproces met eigengemaakte, nieuwe vaten (waar dus nog nooit iets anders in heeft gezeten). De vaten zijn vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerd hout en tot vat gevormd door ambachtslieden. Alleen het beste kwartiers gezaagd Twents eiken is goed genoeg voor Sculte!

Deze ‘virgin oak casks’ vullen we eerst af met onze spirit, waarna ze vervolgens hergebruikt worden. Het hele vatensysteem hebben we zelf ontwikkeld en is gestoeld op basis van 8 jaar intensieve research. En dat proef je!

Boom tot botteling

In onze stokerij brouwen en destilleren wij op traditionele, ambachtelijke wijze. Van boom tot botteling: elke stap voeren wij in eigen beheer uit en voor zover mogelijk maken wij gebruik van ingrediënten uit de streek. Denk hierbij aan water uit een lokale bron en onze eigen vaten van Twents eikenhout.

Bekroning

De samensmelting van de fraaie ingrediënten en het Twentse eikenhout geven een karaktervolle smaak aan onze whisky’s. Onze liefde en passie is al meermalen internationaal bekroond met prijzen op de Prestigieuze Destillata in Wenen, de International Spirits Challenge in London en de World Spirits Competition in San Francisco. De laatste jaargang uit 2019 verwierf zelfs dubbel goud in San Francisco. Hopelijk proeft u de liefde terug in uw whisky!

 

Toekomstplannen

Wat zit er nog meer in het vat? Naast onze ‘lokale held’ Sculte Twentse Whisky blijven wij experimenteren met verhoudingen en variaties in het brouw-, stook- en rijpingsproces om zo nieuwe whisky’s te ontwikkelen die recht doen aan de streek, de stokerij en de goede smaak. Zo introduceerden we naast onze klassieke lijn al de peated lijn en maakten we de unieke Sum of Five, een marriage van onze vijf whisky’s uit de klassieke lijn. Wat blijft is de gelimiteerde oplage van onze whisky’s. Alleen zo kunnen we ons brouwproces tot in de puntjes beheersen en de kwaliteit blijven waarborgen.

Twentse Whisky

Inschrijven voor de komende batches:

Door u in te schrijven ontvangt u van elke nieuwe batch een aankondiging van de verkoop.

Overige Whisky