“De smaak van de streek vatten in een destillaat,
dat is de kunst”

Onze stoker Gerard Velthuis houdt van het vak, net als zijn dochter Evelien en stoker Roy. Als stoker van de fijnste whisky’s vangt ons team elke dag opnieuw de liefde voor de streek in onze vaten. Door de unieke rijping op 200 jaar oud Twents eikenhout, zijn wij uitgegroeid tot een unieke speler in de whiskywereld. Elke dag zijn we in de weer om onze gezamenlijke passie voor de stookkunst verder vorm te geven. Daarbij weten wij ons omringd door de rustieke entourage van het voormalige Maria Ad Fontes klooster, middenin het historische stadje Ootmarsum. De rustieke omgeving is een rijke voedingsbodem voor de Sculte Twentse Whisky en de vele andere destillaten die hier op ambachtelijke wijze worden gestookt. Naast whisky stoken wij ook verschillende soorten (fruit)jenevers, gin en brandy.

Onze unieke locatie

De pijlers van Stokerij Sculte voor het stoken

De gunst van de natuur en de kunst van het ambacht komen samen in onze unieke destillaten. Diezelfde natuur vormt voor ons de bron van onze inspiratie. We hebben respect voor alles wat groeit in onze eigen omgeving; de eeuwenoude Twentse eikenbomen, het zuivere bronwater uit het Springendal en de pure ingrediënten uit het coulisselandschap vloeien samen in de inspirerende omgeving van het klooster.

Ook kijken we eerbiedig naar het 150 jaar oude ambacht van de kuiperij waar we onze vaten laten maken. Die liefde voor het vak heeft ons geïnspireerd om het brouw-, stook- en rijpproces tot in de finesse te beheersen. Elke dag weer zijn we kritisch op dat wat we doen en proberen we onszelf keer op keer te verbeteren. We hopen dat onze bron van inspiratie weerklinkt in uw glas!