Pure nostalgie en een exceptionele ervaring

10-01-2020

Als je naar buiten loopt of de deur van de garage open doet
en daar een echte klassieker ziet staan waar jij in mag rijden
dan heb je geluk en neem je de tijd om te genieten.
Je voelt de mensen wel kijken als je met haar door de straten rijdt.
Logisch ook.
Respect groeit met de jaren en schoonheid blijft niet onopgemerkt.
Je rijdt geen 1000 in een dozijn en daarvan ben jij je niet alleen bewust.
Nog veel belangrijker dan de bewondering is de beleving.
Je ziet, hoort en voelt…
Ja, deze auto bewaar je voor speciale momenten.

Waarom je niet eerder voor een oldtimer hebt gekozen?
Wijsheid komt met de jaren en wachten wordt beloond.

“OUD” IS GOUD

Sommige dingen verdienen respect, omdat je bij het aanschouwen en/of consumeren de aandacht voor het product en de geschiedenis ervan (her)beleeft. Als iets al goed was, kan het vaak alleen nog maar beter worden. Of het nu om een klassieke oldtimer of een goed glas whisky draait. De kenner die dit leest weet waar we het over hebben.

FORGOTTEN CLASSICS

Op 16,17,18 en 19 januari komen geïnteresseerden van over de hele wereld naar de Interclassics in Maastricht om een speciale selectie oldtimers te aanschouwen of misschien wel te kopen. Het thema van dit jaar? Forgotten Classics. In een exclusieve setting worden mooie herinneringen opgehaald aan de meest memorabele automerken en hun epische design uit het verleden. Wat een oldtimer naast de beleving zo speciaal maakt ten opzichte van een nieuwe auto is dat esthetische schoonheid vroeger nog hoger op het prioriteitenlijstje stond dan nu. Tegenwoordig draait het vooral om gemak en om die reden wordt men nu beperkt in het ontwerp. Vroeger was een auto nog echt een luxe item, waardoor er niet perse gekozen hoefde te worden voor de meest kostenefficiënte ontwerpoplossing. Hierdoor hebben de klassieke oldtimers zoveel schoonheid en karakter. Ze geven je bovendien nog het nostalgische gevoel dat je echt zelf moet rijden. Vaak is het zo dat klassieke auto’s om emotionele redenen worden gekocht en moderne auto’s om rationele.

KLASSIEKE OLDTIMERS EN GOEDE WHISKY: A WAY OF LIFE

Er bestaan veel overeenkomsten tussen de liefhebber van de oldtimer en de liefhebber van het destillaat. We zijn ervan overtuigd dat dingen die met veel passie, kennis en aandacht gemaakt, gekocht en geconsumeerd worden, een beleving zijn en een bepaalde indruk achterlaten. Voor de bewuste consument lijken de dagen van “veel, snel, goedkoop en gemakkelijk” te zijn geteld. Een kenner kiest bewust voor beleving, heeft oog voor detail en neemt de tijd.

We denken dat het nu niet meer nodig is om uit te leggen waarom wij aanwezig zijn op de Interclassics om de bezoekers kennis te laten maken met onze mooie Sculte Twentse Whisky…