DUBBEL GOUD IN SAN FRANCISCO, DAN BEHOOR JE TOT DE BESTE IN DE WERELD

07-04-2020

Meer dan 3.000 inzendingen van over de hele wereld deden mee aan de World Spirits Competition in San Francisco van 13 tot 15 maart. Dat onze whisky bijzonder lekker is wisten we al, maar dat we bij de absolute top van de wereld horen… daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! We zijn dit jaar weer in de prijzen gevallen en ontvingen het predikaat “dubbel goud” voor onze Sculte Twentse whisky 5. 

SMAAKPAPILLEN WAAROP JE KUNT VERTROUWEN

Vaak is het de kwaliteit van de juryleden die de reputatie van een competitie bepaalt. De jury van de World Spirits Competition in San Francisco bestaat uit de meest gerespecteerde en ervaren experts in de sterke drank industrie. Meer dan 40 juryleden, bestaande uit gewaardeerde kenners en gerenommeerde auteurs waaronder Anthony Dias Blue, Tony Abou-Ganim, Dale DeGroff, Charles Joly en Ivy Mix, proefden onze whisky. Ze bekroonden ‘m ALLEMAAL met GOUD, waardoor we de dubbel gouden onderscheiding kregen. 

Alle inzendingen worden door de jury blind geproefd en zo bepalen zij eerst of het destillaat kans moet maken op een medaille. Hierbij krijgt de jury geen enkele informatie over de stoker of prijsklasse. Tijdens het proeven wordt elk product op individuele basis beoordeeld, waarna ze bepalen of de inzending een gouden, zilveren of bronzen medaille verdient. 

DUBBEL GOUD

Inzendingen die een gouden medaille ontvangen van alle juryleden in een panel, ontvangen een dubbele gouden onderscheiding. Deze inzendingen behoren tot de beste van de wereld. We mogen ons meten aan merken als Aberfeldy, Aberlour, Ardbeg, Benriach, Bowmore, Tomatin, Glenmorangie, Glenfiddich, Kilchoman, Laphroaig, Oban, Old Pulteney, Talisker, Glendronach, Glenlivet, Hibiki, Kavalan, Milk & Honey en Penderyn… 

Wat ons geheim is? De rijping op tweehonderd jaar oude eiken van Twentse bodem. Dat proeven ze ook aan de andere kant van de wereld.