Wegens omstandigheden is de stokerij gesloten t/m maandag 20 mei.

Ambachtelijke veredeling van het allerbeste fruit

Onze voorliefde voor fruitdestillaten is onze drijfveer. In 2004 begonnen wij bij Stokerij Sculte met de veredeling van fruit. Door de vergisting van het allerbeste fruit kunnen wij de fijne aroma’s vangen in een jenever. Dit is niet alleen een genot om te doen, wij beschouwen het als een geschenk van de natuur. Zorgvuldig en vakkundig voldoen we elke dag weer aan de strenge voorwaarden om brands te maken en te vervolmaken; welke de naam Sculte met trots mogen dragen. Brands die door kenners worden gerekend tot de elite van het vak. Naast de brands stoken wij ook verschillende ambachtelijke, klassieke jenevers uit gerst en bierwort met een prachtig scala aan aroma’s.

Onze destillaten

Door de jaren heen hebben wij diverse fruit- en gerstdestillaten gestookt. Kijk voor een compleet, actueel overzicht van ons aanbod in de webshop.

Twentse Whisky

Sculte Twentse Whisky, de naam spreekt boekdelen. Gebrouwen en gedestilleerd in Mander, Noord-Twente en gerijpt en gelagerd op Twents eikenhout van meer dan 200 jaar oud. Dit geeft onze whisky een onmiskenbaar authentieke ‘eigen’ smaak: het Noord-Twentse coulisselandschap met haar houtwallen en haar rijke historie, gekoesterd in een uniek destillaat. In 2014 werd onze Twentse Whisky tijdens de Destillata, Pramierung bester Spirituosen in Wenen, Oostenrijk, bekroond met goud. In 2015 wordt deze Twentse Whisky bekroond met zilver tijdens de International Spirits Challenge in Londen. In 2017 wordt de Twentse Whisky nog eens bekroond met goud tijdens de World Spirits Competition in San Francisco.

 

Fruitdestillaten

Onze fruitdestillaten werpen hun vruchten af. Ze zijn meerdere malen bekroond tijdens de Destillata, Pramierung bester Spirituosen in Wenen, Oostenrijk.

2011 Goud: Elstar/Jonagold
2012 Goud: Jonagold, tevens Edelbrand des Jahres
2013 Goud: Ecolette, tevens Edelbrand des Jahres

Specials

Wij zijn liefhebbers van unica: eenmalige bottelingen die een smaakvol stempel achterlaten op de drinker. Elke batch is dus een creatie op zichzelf.

Gerstdestillaten

Voor de liefhebbers van zuivere ‘spirits’ hebben wij prachtige jenevers in huis. Gebrouwen op basis van een bierwort uit gemoute gerst, waarna gedestilleerd.

Naast onze Twentse Whisky hebben we ook andere gerstdestillaten / whisky’s. Tevens gebrouwen op basis van een bierwort uit gemoute gerst en gedestilleerd. Echter deze zijn gerijpt en gelagerd op bourbonvaten.